Chmatákov online


Novinka – Info

Gizmo | 10.6.2012 14.48 | 57 komentářů

Opravena závažná chyba, kdy bylo možné se chybou jména nalogovat a nebýt zasažitelný.
Nyní jsou serverem povolena pouze jména obsahující a-z, A-Z, 0-9, _,-,@, [ ] a mezera.

Komentáře k novince

Gizmo (autor hry)22.6.2012 21.32 

Navíc co se týče grafiky - chválíte tady Matomiho, že dělá grafiku zadarmo a že si toho mám vážit. A že já dělám několik let zadarmo celý CH, to je jako jiné?! Nevážíte si toho úplně stejně a po mě to chcete?
Krom toho, poslední mail od Matomiho mám z 10.3.2012 a předtím pouze skiny, inventář a potvoru, takže nevím, o jakou grafiku má jít a jestli jsem jí vůbec kdy obdržel.
Sami vidíte, jaké to je, když někdo kašle na vaší práci, seknete s tím jako Matomi a mě za to chcete kritizovat a jeho se zastáváte.. prostě vtipné. Přestaňte hrát, vážně, kašlete na to a bude klid.

Gizmo (autor hry)22.6.2012 20.05 

Nemám čas to tu pročítat, takže bodově:
1) Na mailu jsem žádnou novou grafiku nenašel
2)Nemám čas přidávat skiny do hry
Je mi jasné, že vy to prostě nechápete, ale já pracovně dva týdny v měsíci trávím v zahraničí a když jsem v ČR, prostě nebudu trávit čas u CH
3)Karel Kryl: že neunesu kritiku? Jsem si naprosto jistý, že nikdo z vás by to nesnášel tak dlouho, jako já a zabalili byste to. Vám se to kecá, ale nemáte ponětí jaký nápor to je. A co z projektu mám? Nic, ale nebudu uvažovat sobecky jako ty a ukončovat to, když jsou lidi, co to hrají. Když nechceš, nehraj, mě je to fuk.
4)Kdo má mít nastavený skin, pošlete to na oficiální email, jiný nevybírám. Cokoli jiného budu mazat, pouze skiny (Erektus) atd. Pokusím se to nastavit sám.
5)Grand master: trapná narážka, nevím proč by mě měl urážet tvůj názor na hru a situaci kolem ni. O hře si říkejte co chcete, ale mějte jen tu slušnost, abyste nenadávali mne, který jsem do toho investoval mnoho času i peněz pro nic.
6)Nemám a nebudu mít čas se o hru starat, psal jsem to dříve a píšu to znova, protože očividně to někomu nedochází. Takže když nejste s GM spokojeni, je mi to líto, ale nic s tím nemůžu dělat.

VladdiS22.6.2012 16.28 

SoRKa je můj a Bajův mystik.

Děkuji za pochopení.

VladdiS22.6.2012 15.50 

Mario:

Seru na tuhle hru.

Jak si můžeš dovolit vůbec napsat takovou "sračku" a ještě do očí "Autorovi hry"? Nechápu takové děti. Člověk dělá něco, protože se mu chce, investuje do toho velké množství peněz a výsledkem je, že mu nějaké 10 leté ubohé dítě tady bude nadávat a urážet jeho práci?

Za tohle, být po mém, tak ti dám BAN IP, abys na Chmatákov zapomněl.

Tuhle hru tě nikdo nenutí hrát a už vůbec ne, nadávat Autorovi hry. Když se muselo udělat opatření ohledně teček, tak se to udělat asi opravdu muselo, a že ty zrovna máš znaménka ve jméně už asi nikoho nezajíma.

JokeR™19.6.2012 20.52 

"Prosím ještě nastavit skin ID 115 na acc Sosáček
Díky moc.Fores"

Fabos12118.6.2012 21.10 

Zamknu ty komentáře .. Stejně tu už teď píšete jen kraviny a na vyjádření Groka jsem fakt čekal :D Chlape, ty běž do politiky :D .. Když bude Gizmo chtít, odemkne komenty a napíše sem .. :-)

grok18.6.2012 20.34 

Kačenka, myslím, že tu jsou podstatnější věci, než je ta tvoje...
Na cho AFKuje kde kdo, ale kdyby se to mnělo všechno pochytat, tak to by bylo fakt na dlouho. :D

Fejk18.6.2012 20.32 

Durda, já mám účet společný s Máriem? napiš mi ho sem prosím :)

(uživatel smazán)18.6.2012 20.05 

Mimochodom, ja by som rada najprv vyriešila toto :

http://www.youtube.com/watch?v=8nWyeD4TAEE&feature=youtu.be

grok18.6.2012 17.07 

Ou, tohle by tu mnělo skončit...
Už to vidim, tohleto nedopadne dobře.
Jinak musim souhlasit se Santeou, také se mi nelíbý, jaký tady Vladist nastolil režim, a teké si myslim, že to tu bez něj šlo dobře.
Bajo: neboj, na ten tvuj dlouhej a rozsahlej komentař se ti take určitě někdo později vyjadři a nemusiš tu spammovat.
Karel Kryl: I když se my nelíbý, že je forko vypnuté, nemůžu souhlasit, že z nepochopitelných důvodů. Snad každý pochopí, že když je na forku chyba, tak že nemuže být dale puštěné, to by byl pak pěkný zmatek, kdyby se ani něvědělo kdo co vlastně píše.
Jinak ze zbytkem souhlasim, až na to, že se bojim, že to spíše zabalí.
Ono by se v tom tady mněl udělat trochu pořadek, hra o kterou se nikdo nestara nikam nevede...

Bajo18.6.2012 16.33 

Sorry za doublepost, ale chcem aby sa to vyriešilo, alebo aby som dostal aspoň rozumné vyjadrenie

Nemám slov na situáciu čo sa teraz stala. Normálne som začal pred 2týždňami hrať chmat, po dlhom čase ma to chytilo, bavilo ma to, hral som to s radosťou a vytvorili sme klan s vrakom a vladdisom. Od kedy bol wipe, vladdis hovoril každému že 16.6 pujde na ukrajinu a tak sme si vytvorili spoločného mystika s tým úmyslom že ja aj on ho budeme skilliť a potom keď vladdis odíde že ja ho budem hrávať.

Dneska, po 1dni od kedy je vladdis na ukrajine, sa zrazu začne riešiť to, že ten účet je verejný a hrajú na ňom dvaja ľudia

Išlo o účet sorka, žiadám o unban pretože ten ban je úplne nezmyselný, mám tam odohratých viac hodín ako vladdis a skillil som tam rovnako

A nikdy som nevidel také pravidlo že dvaja hráči nemôžu mať spoločný účet na ktorom budú hrávať

Ak sa toto normálne, logický nevyrieší o5 budem nútený skončiť s chmatom

NICK : SORKA

Karel Kryl18.6.2012 16.15 

Já se musím přidat k ostatním rejpalům. Absolutně nechápu situaci, která tady nastala a stále panuje. V den, kdy se rozjel nový server jsem se rozhodl, že zase začnu hrát - hurá, všichni od začátku...a bude to lepší. Jenže výsledek? Je to tu zase úplně k ničemu. Fórum je z naprosto nepochopitelných důvodů stále vypnuté a o celou hru se zase nikdo nestará tak, jak je třeba. Měl by jsi s tím něco dělat Gizmo a nebo to celý rovnou zabalit. Nechápu, co máš z takovéhleho "projektu". Staré i nové hráče svým přístupem jenom odrazuješ, krom těch, kteří ti lezou do zadku stylem "nechte toho, Gizmo má důležitější věci na práci" a na celý Chmatákov i jeho příznivce beztak jenom prdíš. A když tě někdo za to kritizuje? Neuneseš to...

(uživatel smazán)18.6.2012 15.22 

Na tomto webu je teda vážně luxusní počteníčko...ani u 100x větších her nejsou takové hroty.. ale jako.. co tu čtu jsou vážně jak píše Bajo "chujoviny" na old serveru jsem hrál snad 2,5 roku asi 55 postav.. z toho byl jeden účet asi 4 měsíce chmazka a věděl to a vědí to všichni i GM to vědělo a co ? nikdo to neřešil na chmatu běhají desítky učtů na kterých hraje víc jak jeden člověk.. musim přiznat že už tu asi někdo neví co řešit.. :-!

Od WIPE nehraju a jsem i rád.. pokud půjde starej server počítám stím že tam těch 55 acc nebude.. protože určitě urážím GM a autora hry tímto nemravným příspěvkem.

Mario18.6.2012 12.59 

Příště si Durdo zvol jiný příklad, když ani netušíš ..

Bajo18.6.2012 12.54 

Proste je to chujovina a žiadne GM sa tu nevie vyjadriť resp dať unban.. Veľa ľudí ma spoločné heslo s kamarátmi, spolužiakmi len u mňa sa to riešilo asi preto, že som to vyhlasoval, že nie som vladdis a že vladdis bude 2 mesiace na ukrajine tak si to GM všimol a proste mi dal ban..

A btw : v starej verzií som mal tiež spoločného remdu s zahym napríklad a nikdy sa to neriešilo a všetci o tom vedeli...


Durímek18.6.2012 12.18 

To stejny jak ma nick mario s deckem to by se melo pocitat taky jako verejnak ne :-)

Durímek17.6.2012 23.10 

polovina učtu by byli veřejné pokud by se počitali že na ní vy hesla 2 hrači 3-(8-)8-)

Bajo17.6.2012 20.15 

Pepsi : tu nejde o to že skončím ja, ak sa takéto prešlaby budú robiť stále tak skončí viac a viac ľudí a myslím že GMku aj gizmovi ide o toto aby sa takéto problémy nestávali a aby tu zostalo hrať aspoň toľko ľudí čo teraz...

Pepsimus_17.6.2012 20.11 

"Ak sa toto normálne, logický nevyrieší o5 budem nútený skončiť s chmatom"

čau.

Bajo17.6.2012 18.38 

Nemám slov na situáciu čo sa teraz stala. Normálne som začal pred 2týždňami hrať chmat, po dlhom čase ma to chytilo, bavilo ma to, hral som to s radosťou a vytvorili sme klan s vrakom a vladdisom. Od kedy bol wipe, vladdis hovoril každému že 16.6 pujde na ukrajinu a tak sme si vytvorili spoločného mystika s tým úmyslom že ja aj on ho budeme skilliť a potom keď vladdis odíde že ja ho budem hrávať.

Dneska, po 1dni od kedy je vladdis na ukrajine, sa zrazu začne riešiť to, že ten účet je verejný a hrajú na ňom dvaja ľudia

Išlo o účet sorka, žiadám o unban pretože ten ban je úplne nezmyselný, mám tam odohratých viac hodín ako vladdis a skillil som tam rovnako

A nikdy som nevidel také pravidlo že dvaja hráči nemôžu mať spoločný účet na ktorom budú hrávať

Ak sa toto normálne, logický nevyrieší o5 budem nútený skončiť s chmatom

Palmer™ (správce hry)17.6.2012 14.34 

Ohledně Vladdise:Neprosto stejně jako ostatní nechápu jak ON může mít práva moderátora,když hrál tak bugoval skilly atd..Na forku si dělal co chce.
Ohledně grafiky:Chápu že Gizmo nemá čas protože má uritě na starost důležitější věci než Chmatákov ale pokud má v mailu grafiku navíc zadarmo tak by se pár hodin času najít snad dalo,ale je to jeho server takže to záleží čistě na něm..
Pravda je taky to že by se mohl vzít aspon jeden CHTS a Chmazka ale stále je tu ta věc že to záleží čistě na něm..

Durímek17.6.2012 12.19 

Souhlasim s Mariem,ferdo ty už spadni s té hrušky 3-(3-(

Butcher.17.6.2012 12.06 

Souhlasím s Matomim,dělá fakt dobrou grafiku pro Chmat,ani za to nic nechce..
a ještě něco For Gizmo:Byl sem rád že si založil novej server,plno lidí od toho čekalo fakt hodně,ale zatím to je furt stejný,myslím si že pár dnů by sis na to čas udělat mohl a využít ho třeba na vybrání CH.T.S. a Chmazky bez těchto postů si myslím že hra ztrácí tu zábavu kterou by měl mít..

Foresek17.6.2012 11.38 

Zajímalo by mě,co bude s tím skinem.
Erektur,který sem psal později než já už ho má nastaven a já stále po 2 týdnech nic.
Zde je důkaz,že skin je opravdu můj:
http://forum.chmatakov.cz/tema/11596-skiny-od-matomiho

[E]r[E]ktus17.6.2012 0.00 

Mimo téma, prosil bych o nastavení skinu 118 účet: Erektus
Děkuji

Persizc_Obnova16.6.2012 20.41 

He, jak to tak vidim, tak jsem rad ze uz nejakej ten tejden mesic nehraju lol Vsak ja to rikal furt, ze jde chmat do sra*ek, s tim pristupem od vedeni :-D
Trebas to bezduvodny zabanovani myho uctu, kde jsem mel tunu dukazu, ze se nic tokovyho neodehralo :-D

Santea (moderátor)16.6.2012 19.57 

Já doteď pořád mlčela,ale když už jste to téma naťukli,vyjádřím se taky.Mě absolutně není jasný,proč Vladdis vůbec práva MODa dostal.Bylo nás tu dost,střídali jsme se a o forko bylo postaráno.Nikdo se tady nechoval tak jako on a nikdo si to ani nedovolil.Dává varování kde komu a v podstatě za ho..o,zamyká a odemyká témata jak potřebuje,píše do zamčených témat,který si Gizmo lockne (web je vysloveně JEHO,psal,že o novinky na webu se bude starat sám).Když šlo forko,dělal to tam,teď nejde a dělá to na webu.Na ofiku na něj každej nadával,jak může takovej bugerskej magor dělat MODa (potažmo když tady několik let nehrál).Doteď mi to mozek nepobral,proč zrovna on má práva a ne daleko solidnější hráči,kteří sem logujou...

Mario16.6.2012 19.47 

Mato, možná to bude tím, že Vladdise učil číst sám Gizmo, ten totiž v tom příspěvku taky viděl nadávání - Jasně, člověk opravuje chyby a ještě mu nadáváš ..A když náhodou někdo nesouhlasí se vším co udělá, nebo se nějaký nováček zeptá pro něj na naprostě absurdní věc, je debil ...

Matomi16.6.2012 19.03 

Dalsi vec: Jak to ze nekto kto byl prosnule znamej buger a nevim co jeste jako Vladiss a jeho dobry kamaradi jsou na postu jako moderator nebo admin fora ?

Vzdyt sam si se chvalil Gizi ze ty si vybiras jenom ty nej lidi, tohle je on ?!

K tomu warnu 50%: Ten warn jsi dal na nespravnej ucet, Gizmo totizto napsal o Mariovi ze je debil, Mario se branil jenom tym ze se vysral na tuto hru - to je urazka ? Vzdyt na tohle se vysralo uz stovky lidi po tom co videli pristup vsech pohlavaru k hre.

Nic by me Giz nesralo tak jako kdyz presedim nekolik stovek hodin u PC a grafiku kterou delam do rannich hodin, nekdy i pres noc si prasknes nekde do spam kose nebo ji ani nekouknes. Tu zadnej argument "nemam cas" - neplati. Kdyz ti nekto dela grafiku zadara, pro tvuj vlastni projekt mas si toho vazit, a byt rad ze se tvoje hra rozviji prakticky "bez nakladu". Cekal jsem pul roku ze se toho chopis a ze po 6 mesicni prestavce, za kterou jsem mohl dokoncit CH1 zacnes neco delat. Nic, tak vis co ? Priste az budes chtit grafiku se placni po penezence, urcite mas hodne penez a muzes si toho dovolit kdyz me tak bohovsky ignorujes.

Matomi16.6.2012 18.38 

Presne tak, vzdy je nejhorsi ten kto se ozve, i kdyz ma pravdu. Od ceho tady jsou ty komentare ? Nekomu hrozne vadilo ze na forku se hraci stezujou, tak pro jistotu bylo zruseno. Ted kdyz se nekto postezuje tady se to hned Lockne. Kde se ma hrac informovat nebo stezovat kdyz to tu nejakej chuj hned lockne ?

Nechapu vladdis co utocis na Maria, kdyz vy ste jezdili dobre ze ne na druhej den na VIPkach s vyskillenyma bojdama a remdama. Kdyz ho nevidel GM tak co te trapi ? Ci to je jenom z trucu ze tobe videl na starem serveru a hned nekolik krat ? xD

Se tu rozkrikujete z uctu moderatoru a nevim ceho, ale to ze jste na starem serveru meli nastavene ucty, CHTS a GM kteri vam nastavovali pravidelne manu, naboje, a podobne veci na to se nezapomene. Uz jen z tech duvodu by jste se mohli zdrzet trapnych komentaru.

Gizmo: Mas plny mail grafiky ode me, ne tyden, ne mesic, ale pul roku starou......

CH1 grafiku mam stale v PC, nechapu na co jsem ji kreslil kdyz se nikde neobjevila. Klidne bych to dokreslil, nebo kdyby bylo forko bych to aspon postnul, ale ani to neni nikto schopen spravit. Hraci chteji po me skiny abych kreslil, posilam je pryc.... Problem to nemam nakreslit, problem je ze 2 minuty z tveho casu asi neni hoden 300kč. Mozna by to chtelo 600 ne ?

A mozna bych je mel dostat ja co se s tim seru nekdy 12 hodin a mam 250kč, a to je jeste upravuji dalsi hodinu nez se ti to libi. Nebo nekolik tisicovek za grafiku kterou mas na mailu a seres na ni.... jenom tolik.

VRak16.6.2012 18.33 

Je mi tě líto ale už to pochop, každý nemůže být tak dobrý jako já.. nebudu sem spamovat ahoj :-*

Mario16.6.2012 18.16 

Vladdis: Nechápu, co do toho taháš mého bojovníka..Tady byla diskuze o tom, že někdo zneužil znaky ve jménu a já kvůli tomu přišel o účty (v té době teda) a ty tady začneš něco psát o tom, že mám vyskillenýho bojdu rekillem ..Jako ještě bych chápal, kdybych nemohl lognout právě na účet o kterým tu ty píšeš ..Ale co mě zaráží víc je, že zrovna ty tady na mně něco vytahuješ, ty který sis vyskillil sám rybko afk a screen o tom, jak jsem si vyskillil bojdu rekillem dodává hráč, co cca 3 týdny zpět na starém serveru dostal bany na pár účtů za killení na dálku ..O tom, jak si bany dostal neprávem tu psát můžeš, možná ti to Vraku uvěří lidi, kteří se zrovna nemotali u příšery kolem mystiků, na který si měl přístup :D..

Byl Vám zvýšen stupeň varování o 50 % na nynějších 50 % z důvodu:

Nadávky na Autora hry.
Vladdis, zkopíruj mi sem, kde se se vyjádřil na adresu Gizma v komentáři o pár příspěvků níže nějak vulgárně ? Vulgárně ano, ale né na adresu autora hry a už vůbec ne tolik, abych za to dostal 50% warnu ..
Každopádně tečka je už opravena..Nemá cenu to dál řešit a k tomu jaký jsem debil mohu jen říci, že to od tebe to zní jako poklona Gizmo :-)

Mumodeanel_7616.6.2012 12.11 

skin 74, Mumodeanel

VladdiS13.6.2012 17.52 

SKIN ID 115 starý server Fores

nový server Fores, Foresek, Nexoušek

Díky

VladdiS10.6.2012 21.25 

Mario, změna je život a na ostatních je přizpůsobit se. Tuhle hru hrát opravdu nemusíš, jelikož ji hraješ jen proto, že ty chceš. Nikdo jiný.

Hned po WIPE jsme mysleli, že GM nebude takový jaký je, tak jsme se všichni snažili využít co nejvíce příležitostí a udělat si skilly. Opravdu, neřikám nic, že např. Já na svém účtu VladdiS dostanu NP, nevím podle čeho GM usuzoval, když tam byla sotva 1/4 killů co jsi měla na Dragutinovičovi nebo na jiných účtech a ty jsi NP nedostal. Zajimavé, že? Ale pozor, není to myšlené jen na tebe, nebyl jsi jediný.

Gizmo (autor hry)10.6.2012 20.22 

Existuje způsobem jak to bugnout i s tečkama.

Mario: Tak promiň, že se snažím ochránit ostatní hráče před bugováním. Jasně, člověk opravuje chyby a ještě mu nadáváš, klasika - debil.

Nevieš10.6.2012 19.44 

Gizmo Tečky nedělají problémy tak co řešíš kdyby dělali tečky problémy tak je bugnutej pulka chmatu

Mario10.6.2012 19.15 

Tak to je fakt dobrý ..Nějaký dement přijde na nějaký znaky, nebo co díky kterým nemůže být zasažen a odserou to hráči, co za to nemohou dalo by se říct banem ...Jak jinak ..A že těch hráčů, co si do jmen dávají tečky není málo .. Seru na tuhle hru ..

Santea (moderátor)10.6.2012 17.29 

Omlouvám se za příspěvek úplně mimo tohle téma,ale od dnešního restartu jsou strašný lagy

Durímek10.6.2012 17.14 

lollollollollollol podivej se jak ses hadal z gizmem o 5 témat dole a pak jsem něco piš mročo3-(

VRak10.6.2012 17.13 

Myslím že tobě to muže být jedno, nemáš vip skin ani ostrov, nač by měli jít zbytečně dva servery najednou? ;-)

Durímek10.6.2012 17.12 

Mimo téma, kdy pojede starý server jestli teda bude jěště spuštěn.Pouze dotaz :-)

VRak10.6.2012 17.07 

Zatím mi to jde ale sundal jsem si z něj věci pro jistotu kdyby po nějákém dalším restartu nebo nové verzi nešel, jestli i na dále půjde tak v ničem problém není, děkuji.

+ koukni se na mapy, mám dobrý souřadnice (100) pátrání kopu tam prokopal jsem celou obrazovku a není to tam. (ve 4 u Hada)

Gizmo (autor hry)10.6.2012 17.01 

Česká diakritika je OK + znaky jmenované v novince.

Gizmo (autor hry)10.6.2012 16.56 

Vrak: a tobě ten účet nejde nebo proč sem píšeš. Zkoušel jsem to a normálně na něj lognu.

VRak10.6.2012 16.51 

Ve jménu Buh Bouře je problém ?

Gizmo (autor hry)10.6.2012 16.43 

Závorky už jdou.

Gizmo (autor hry)10.6.2012 16.42 

Ne tečky ne, dělají problémy - představ si to jako soubor, soubor by neměl mít více teček, protože standardně odděluje příponu (závisle na systému).

Mario10.6.2012 16.17 

Chtěl bych tě poprosit, aby jsi povolil i tečky ..Vzhledem k tomu, že mě se taková chyba nikdy nestala a tečky u jmen mám, nic se tím neskazí a já a určitě i jiní, co mají ve jméně tečku se dostanou na účet ..

Gizmo (autor hry)10.6.2012 16.00 

Hranaté závorky večer povolím.

RemdaPvP_Obnova10.6.2012 15.35 

Souhlasím S VladdiSem hodně lidí přišlo o acc aniž by věděli že si jméno s takovými znaky zakládat nemůžouu a dělat všechno od znova když jsem tam něaké ty skills,love,itemy měl tak se mi doopravdy nechce.. :(

[Smiling]10.6.2012 15.25 

Mám acc [smiling] to mám zakládat novou postavu?

VladdiS10.6.2012 15.22 

Johne, nevím. Je to sporné, jelikož v pravidlech nebylo psáno, že jsi nemohl zakládat podobné nicky. Hodně slušně vychovaných hráčů nyní přišlo o svůj hlavní účet a víceméně i o chuť pokračovat v hraní Chmatákova.

Nevím, jestli by to bylo prakticky možné a realizovatelné změnit nicky tím způsobem, že by se vymazaly závorky atd...

RemdaPvP_Obnova10.6.2012 15.21 

Pokud vím dříve tyto znaky ve jméně povolené byly spoustu lidí takové znaky mělo je to nefér..Chci proto požádat jestli by se tyto znaky dali povolit :-) A kdyby ne tak jestli by se skilly aspoň daly přesunout na jiný acc .. Děkuju za odpověď

john110.6.2012 15.12 

maš si psát normálně jméno a ne nějaký debiloviny do acc xDxDxD

RemdaPvP_Obnova10.6.2012 15.07 

Mám nick Great[Man] založen už dříve teď za něj nemůžu lognout a mám rybko a itemy .. :-(

Komentáře již byly uzavřeny, není možné přidávat další.


CH 1.5 nový server

  • Klient není k dispozici.

Chmatákov 1.5

Stav
offline

Anketa

  • Miloval si tento web?
  • Jo, ale necháme novej 1
    33 %
  • Nenáviděl jsem ho 0
    0 %
  • Jsem opice 2
    67 %
  • Hlasů: 3

Odkazy

Spřátelené weby

FreeHry.cz - mediální partner


(Registrace)


↑ nahoru | © 2004–2009 Chmatákov Team. Všechna práva vyhrazena.